VC Kalken haalt brons op Vlaamse Kampioenschappen JU11

Door hun bekerwinst vorige maand, werd onze JU11 bekerploeg uitgenodigd om aan te treden op de Vlaamse Kampioenschappen waar de beste ploeg van elke provincie (beker + kampioen niv 1) het tegen elkaar opneemt om uit te maken wie Vlaanderen mag vertegenwoordigen op het nationaal kampioenschap.

Niet alleen buiten werden hoge temperaturen genoteerd – ook binnen in de sporthal van Berlare parelden zondag de nodige zweetdruppels op voorhoofden van spelers en supporters. De tegenstanders voor onze jongens waren dan ook niet van de minste: Wara Genk, BDO Haasrode Leuven, Knack Roeselare en Oxaco Antwerpen (winnaar van de Champions League).

In een spannende eerste wedstrijd haalde VC Kalken een eerste overwinning binnen tegen Wara Genk. Met 26-24 en 25-17. Meteen even het visitekaartje afgeleverd van ons team dat als underdog aan deze kampioenschappen startte.

Zou het mogelijk zijn om een 2de stunt tegen Knack Roeselare uit onze hoed te toveren? Helaas moesten we tegen de West-Vlamingen onze meerdere erkennen: na een knappe eerste set met een nipt 19-25 verlies, waren we even op zoek tijdens de 2de set naar ons ritme en dat werd door Knack genadeloos afgestraft. Toch een mooi moment van respect om even te verbroederen met onze West-Vlaamse vrienden…

Onmiddellijk na een verlies terug het veld op moeten en dan nog tegen een superploeg als Haasrode Leuven, het kan tellen als mentale challenge. Maar onze jongens lieten zich niet van de wijs brengen. Knappe rally’s en goeie focus bezorgden ons een eerste setwinst bij 25-22. Dat de 5 beste ploegen van Vlaanderen hier staan, is natuurlijk geen toeval. In een even spannende 2de set trok uiteindelijk Leuven het laken naar zich toe met 22-25. Twee ploegen die mekaar perfect in evenwicht hielden en streden op het scherp van de snee. In de beslissende 3de set hielden onze jongens het best het hoofd koel en klaarden de klus met 15-11. Een 2de overwinning op zak.

In de laatste match moesten onze jongens aantreden tegen Oxaco Antwerpen. Een geduchte tegenstander die sterk stond te spelen en ook al de Champions League titel op zak had. In een moedige strijd met zeer knappe rally’s moesten onze jongens helaas hun meerdere erkennen. In de eerste set konden ze nog gelijke tred houden maar met 25-20 en 25-12 wonnen de Antwerpenaren verdiend deze laatste match en meteen ook het tornooi.

Met 2 overwinningen op zak tegen Genk en Haasrode Leuven mogen onze jongens met opgeheven hoofd terugkijken op een zeer geslaagde Vlaamse eindronde. De bronzen medailles zijn dan ook meer dan verdiend ! Geniet van jullie prachtige ervaring en vooral een welverdiende rust na een lang seizoen.

Bedankt aan de coaches Jana Roels en Manten Rombaut om onze kids te begeleiden in deze bekercampagne.

Proficiat aan de bekerploeg: Elias Belpaeme, Jack Eelbode, Mathias Raemdonck, Mathijs Defoort en Ilias Van Acker.  

 

Copyright ©2024 VC Kalken. All Rights Reserved. Created with Joomla and Helix 3.